Ons unieke, aloude botanische brouwproces eenvoudig uitgelegd...

Sourcing the finest botanical for Fentimans drinks

Sourcing

De heerlijke, unieke smaakervaring van elk Fentimans drankje begint met een wereldwijde zoektocht naar de beste natuurlijke ingrediënten

En het is precies wat we met die ingrediënten doen dat onze drankjes zo speciaal maakt...

  • Smaakcreatie

    • We controleren elk ingrediënt op geur, smaak en gevoel...
    • We keuren het ingrediënt af als het niet voldoet aan de hoogste norm
    • De onbewerkte ingrediënten liggen aan de basis van de smaak die in elke fles gaat
    • Onze smaakcreatie-expert giet water, ethanol en ingrediënten in een vat en controleert de ingrediënten dagelijks
    • De smaakextractie is pas voltooid wanneer onze smaakexpert dat zegt. Ze testen dit zelf
  • Botanisch brouwen

    • Drie geheime ingrediënten worden gemengd en op laag vuur gekookt zodat hun smaken mooi samenvloeien
    • We laten afkoelen en voegen gist toe
    • Het brouwen begint; in deze fase beginnen we te infuseren met gember
    • Het infuseren duurt minimaal 7 dagen; er wordt elke 12 uur geproefd
    • Eens de gist zijn werk heeft gedaan, laten we de botanische basis afkoelen en rijpen zodat ze meer smaak krijgt
Fentimans bottles on the line

De smaak en botanische basis worden geïnfuseerd vóór de carbonatatie.

Het water en de natuurlijke bietensuiker worden toegevoegd vóór de carbonatatie die voor de bubbels zorgt.

Fentimans Cherry Cola on production line

EN DAT IS BOTANISCH BROUWEN!

De pasteurisatie verlengt niet alleen de levensduur van onze dranken; het verhittingsproces speelt ook een rol bij het samensmelten van het gamma essentiële oliën, botanische extracten en smaken

Het resultaat is een afgeronde, zachte en gebalanceerde smaakervaring.

Een meerfasig proces dat start bij botanische ingrediënten en eindigt met een voortreffelijke smaak in elk flesje Fentimans